Valikko Sulje

Mielipide: Onko opiskelu sairasta bisnestä? Pt. II

Nyt kun olen itse ollut opiskelijana vajaan vuoden, olen valitettavasti huomannut, kuinka raakaa bisnestä opiskelijoilla käydään… Valitettavasti itse opetuksen taso on ainoa missä tingitään.

Nyt on pakko siis itse opiskelijana kommentoida oman koulun toimintaa. Koulua ei kiinnosta miten ne kouluttavat porukkaa. Ainoa asia mikä kiinnostaa on se raha, mikä opiskelijasta tulee. Parannusehdotuksia on annettu, mutta mitään ei ole tapahtunut. Tämän olen valitettavasti joutunut huomaamaan omasta koulusta. Itse olen yrittänyt olla mahdollisimman tunnollinen työntekijä, mutta jos tiedot ja taidot ovat vajaavaisia, niin ei sillä ihmeitä saa. Esimerkiksi ajotunneilla oli hirveän vaikeaa saada mitään järkeviä neuvoja esim. sähköisen vaihteiston suhteen. Eli lyhyemmin: ei ole osattu opettaa. Ihan hävetti kun ekan kerran jouduin OIKEASTI ajamaan sähköisellä vaihteistolla varustetulla linja-autolla.

Laitteisiin ei ole haluttu opastaa, vaan aina on vedottu, että yrityksillä on erillaiset systeemit. Ei taas hirveän hyvää kuvaa anna, kun ajat katurilla ja ainoa mitä osaat jotenkin on itse ajaminen…

Ajotunnit olivat enimmäkseen automaattivaihteisella ja esim. niinkään yksinkertaista asiaa ei voitu opettaa kuin analogisen piirturin käyttöä.

Kirjassahan toki oli ohjeet, mutta kun ei niitä kirjoja haluttu hankkia… Ei edes informoitu jos itse halusi hommata koko opuksen.

Eli kyllä: koulujen suhteen on paljon parannettavaa. Omassa koulutuksessa on kyllä panostettu kaikkeen joutavaan, mutta se oleellinen on jäänyt tyystin varjoon. Näiden turhuuksien takia koko koulutus on venytetty 1,5 vuoteen, vaikka kaikki on ollut valmiina jo keväällä…

Miettikää siis tarkkaan mihin kouluun haette, vaikkakin kyseinen ilmiö tuntuu toistuvan koulussa kuin koulussa…

Valitettavasti opiskelusta on tullut sairasta bisnestä.

Lisää artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.