Valikko Sulje

Kannattaako enää olla kunnon kansalainen?

Ihmettelen nykymenoa, kun valtio ei suostu kustantamaan opiskelua muuten kuin lainan merkeissä. Kannattaisiko sitä siis heittäytyä puliukoksi? Kirjoitus julkaistu Warkauden Lehdessä.

Vanhempani opettivat minut kunnon kansalaiseksi ja olen siitä hyvin kiitollinen. Alkoholi yms. päihteet eivät ole koskaan olleet minulle ongelma. Nyt kuitenkin viimeisen kuukauden aikana olen alkanut huomaaman, että kunnon kansalaisia ei arvosteta.

Hain syyskuun lopussa koulutukseen ja pääsin siihen. Valitettavasti olen alle 25-vuotias ja opintojen rahoitus järjestyisi vain lainan kautta. Tästä herääkin kysymys: kannattaako enää olla kunnon kansalainen?
Valtio ei tue niitä henkilöitä, jotka mahdollisesti uudelleenkoulutuksen myötä tuottaisivat veroeuroja. Päinvastoin. Kyllä rapajuopoilla yms. luusereilla on lokoisat oltavat kun sosiaalitoimistot rahoittavat heidän harjoittamaansa toimintaa. Vuokrat maksetaan ja annetaan vähän ”ylimääräistä” viinoihin, peleihin yms. törkyyn.

Herää kysymys: onko tässä enää mitään järkeä? Miksi kunnon kansalaiset pakotetaan ottamaan lainat (tai muuten elämään ilman rahaa) kun taas luuserit saavat kaiken ilmaiseksi?

Lisää artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.