Valikko Sulje

Aikani media-alalla on ohi!

Olen nyt tullut siihen lopputulokseen että aikani media- alalle on ohi. Moni tämän tiesikin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ajan ns. toiminimeni, Freelancer Holopainen, alas. En siis ota enää asiakastöitä vastaan.

Aika aikansa kutakin kuten sanotaan. Tämä ei ole hetken mielijohteesta vaan pitkän prosessin tulos. Yksinkertaisesti mielenkiintoa ei enää ole. Mielenkiintoni kääntyi laskuun jo vuonna 2012. Samana vuonna siis jolloin valmistuin media-assistentiksi.

Kun hain vuonna 2009 media-alalle, minua eivät ohjanneet halu valmistua ammattiin vaan ihan muut syyt. Nämä syyt eivät lopulta olleet ne realistisimmat. Halusin vuonna 2009 olla ammattimuusikko ja sen takia hakeuduin alalle. Halusin yksinkertaisesta kehittää omia taitoja median kanssa. Toinen suuri syy oli halu oppia ääntä. Valitettavasti ääntä ei ollut kuin muutama kurssi koko kolmen vuoden aikana!

Koulutuksen taso oli surkea. Se latisti jo laskussa ollutta mielenkiintoa. Vuonna 2011 olin jo lopettaa koulut mutta vanhempani saivat minut jatkamaan. Ja hyvä niin. Onhan minulla sentään yksi ammatti ja niinpä työvoimatoimistot eivät pysty juoksuttamaan minua niin mielivaltaisesti kuin jos minulla ei kyseistä tutkintoa olisi.

Tarkoitukseni ei ole olla kiittämätön. Kiitän ihmisiä jotka ovat olleet tukenani tämän matkan aikana. Valitettavasti tämä tuki ei kantanut loppuun saakka. Kun mielenkiinto kuolee niin kaikki on menetetty.

Kuulostaa naurettavalta narinalta, mutta viimeinen niitti oli kuluneen kevään tapahtumat: sain joulukuussa 2015 tehtävän entiseltä opettajalta. Olin hölmö kun otin sen vastaan. Jälkikäteen koko projekti oli vain yhtä suurta kusetusta: kyseinen henkilö tiesi asiakkaan luonteen.

Koko keissi pähkinänkuoressa: vaadittiin liian täydellistä, takerruttiin mitättömiin seikkoihin ja teetätettiin turhaa työtä. Soutaa huopaamista koko projekti. Koko kolmen kuukauden hinta: 175 euroa! Satanen kotisivujen tekemisestä ja vähän lisärahaa konsultoinnista. Pyysin toista satasta. Nämä tinkivät viiteenkymppiin johon itse vastasin 75:llä eurolla. “Työstä pitää maksaa” mutta silti kyseinen taho soti tätä periaatetta vastaan.

Viimeinen niitti, joka samalla poltti sillat tähän laitokseen, oli se kun minulla oli vahingossa unohtunut antaa heille ylläpidon tunnukset. Hyvä ettei karmit kaulassa tultu kurkkuun kiinni. Pistin samalla mitalla takaisin ja se jäi siihen. En ala tästä projektista sen enempää puhumaan. Tällaista on media-alalla: mikään ei saa maksaa mitään tai aina löytyy halvemmalla tai tehdään itse. Valitettavasti jälki on myös sen mukaista.

Toivotan siis vastavalmistuneille media-alan työläisille loistavaa tulevaisuutta!

Minun tieni on selvä. Minä tähtään kuljetusalalle. Kirjoitushetkellä näyttää siltä että linja-autonkuljettajia kaivataan ja paljon. Voip olla että suuntaudutaan sinne sitten jahka sen aika on.

Ainoat mitkä jäävät elämään media-alalta (musiikin lisäksi) ovat valo – ja videokuvaus. Kaikki muu jää pois. Omat projektit ovat tietyin ehdoin oma lukunsa.

Ja ei, minä en heitä väitettyä lahjakkuutta menemään. Fakta vain on se, että mitään lahjakkuuta EI ole!

Loppuun haluan kiittää hyviä asiakkaita. Näiden kanssa on yhteistyö aina onnistunut hyvin. Ja sitten ne kauhuasiakkaat: haistakaa pitkä p♦ska!

Lisää artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.