Valikko Sulje

Herra Majurin saappaissa

Olin vuonna 2015 kesällä Teatteriryhmä Nimettömien tuotannossa, Tuntematon Sotilas, mukana ja saimme kirjoittaa Warkauden Lehteen blogia. Tässä minun blogikirjoitukseni.

“Huomio! Riviin järjesty!” Näillä sanoilla kajahtaa majuri Sarastien käsky. Samalla nämä ovat allekirjoittaneen ensimäiset repliikit. Miehet asettautvat näyttävästi komeaan riviin. Vielä viime itsenäisyyspäivänä en olisi pystynyt kuvittelemaan, että juuri minä, hiljainen ja hieman ujo mies, lausuisin nämä sanat ja että ihan “komentaisin” joukkoja.

Päädyin projektiin sattumalta. Kavereiden kerrottua hauskoja tarinoita harkoista, ajattelin lähteä itsekin katsomaan meininkiä. Sille tielle sitten jäin.

Ennen roolien jakamista uskoin päätyväni rivimieheksi. Roolijaon tultua julki en heti edes tajunnut olevani korkea-arvoinen herra/upseeri. Pikkuhiljaa aloin tajuamaan mihin olin joutumassa. Lahtista siteeraten: “kuseen jouduttiin pojat!”

Päätin haastaa siis itseni…

Hiljaisesta miehestä olisi koulittava vakavasti otettava majuri. Saappaat olivat suuret ja ovat edelleen, sillä olihan muuan tuntematon Tauno Palo aikanaan esittänyt juuri tätä minun hahmoani, majuri Sarastietä.

“Pataljoona siirtyy autokuljetuksin toiseen paikkaan…” näin jatkuu majuri Sarastien repliikki. Ohjaajamme Riitta on laittanut minut koville äänenkäyttöni suhteen. Hyvä niin, sillä minkälainen olisi hiljainen majuri? Näistä neuvoista olen ottanut paljon opikseni ja kehitystä on tapahtunut paljon. Kuulemma olen jopa ihan varteenotettava majuri. Noo… tiedä häntä. Vaatimaton kun olen…

“…sen vuoksi luovutetaan kaikki ylimääräiset varusteet pois! Rikkinäiset varusteet vaihdetaan uusiin! Toimikaa!” Käsky on siis käynyt. Nyt on tullut aika toimia…

Majuri Sarastien saappaissa Risto Holopainen

Lisää artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.