Valikko Sulje

Rocktähti Holopainen ilmottautuu!

”Heavy Metal is the Law!” Näin ajattelin vielä vajaa vuosi takaperin. Onhan se vieläkin, mutta ei enää niin henkeen ja vereen kuin silloin. Mitä tämä ikinä tarkoittaa? Se selviää vain lukemalla lisää… Ennen kuin painun laillisesti unelmoimaan (eli nukkumaan…) ajattelin hieman availla tätä.

Ennen tympääntymistäni musiikkiin haaveilin rocktähteydestä. Yöt meni kitaraa soitellen ja säveltäen. Onhan nuo sävellykset vieläkin tallella.

Sooloilu ei ole ikinä ollut se minun juttuni. Se on ollut kirjoittamisessa. Minulla oli jopa bändi, mutta sen suhteen ei koskaan asiat lähtenyt pyörimään haluamaani suuntaan. Ehkä syytä oli myös minussakin.

Tämä teksti ei ole syytös kenenkään suuntaan, eikä tillitys. Kirjoitan siis ne syyt, miksi ei homma lähtenyt ikinä pyörimään. Bändin perustaminen sattui mahdollisimman huonoon saumaan. Kaikilla oli jotain ongelmia, mikä söi mielenkiintoa. Asiat oli ehkä vähän väärin organisoitu. Panostin vääriin asioihin. Esimerkiksi ensimmäisenä tulivat nettisivut yhtyeelle…

Lopulta tämä homma kaatui pienimuotoiseen riitaan (ei johtunut bändistä), joka johti sen hetkisten jäsenten erottamiseen. ”Perustin” uuden orkesterin, johon en saanut hommattua jäseniä. Biisit siirtyivät tämän uuden projektin alle. Lopulta heinäkuun lopulla, valvotun yön jälkeen, tulin siihen tulokseen, että ehkä on parempi vain luovuttaa ja haudata koko bändi. Näin tein, mutta en luovuttanut täysin: bändi elää edelleen takaraivossa, mutta ei samalla tavalla mitä silloin aikoinaan. Edelleen elättelen toiveita siitä, että pääsisin joku päivä äänittelemään vaivalla säveltämiäni biisejä. Vain yksi asia on toisin: nyt en toivo saavani elantoa näistä biiseistä. Haluan vain julkaista ne.

Noh. Kaikki aikanaan. Nyt nukkumaan. Eihän tämän merkinnän kirj0oittamiseen mennytkään kuin vaatimattomat pari kuukautta…

Lisää artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.