Valikko Sulje

Ohi on, ohi on!

347 päivän koitos, eli siviilipalvelus on viimein ohi.

Kiitos kaikesta, ja kiitos kun kestitte, en todellakaan ole aina ollut se ihminen miellyttävimmästä päästä!

Amiskassa opin sen, että kaikki ihmiset eivät ole sitä mitä väittävät, eli on olemassa se toinenkin puoli. Siviilipalveluksessa opin paljon itselleni uusia asioita. Tärkein mitä opin oli sosiaalisuutta ja yms. kanssakäymistaitoja, joita en ole ennen tätä koskaan oppinut.

Opin myös luopuminen taidon. Haaveet on haaveita, kaikki ei aina toteudu. Itse lähdin hyvinkin eri mielellä suorittamaan palvelustani.

Minulla oli varsin suuret tavoitteet elämälleni, mutta vasta viime syksyn ja tämän kevään tapahtumat ovat saaneet minut vihdoinkin tajuamaan sen, mikä elämässä on tärkeintä ja mikä on realistista.

Kuten sanoin, haaveet on haaveita, ja niistä ei toinna suuttua jos eivät toteudu.

Olisiko minulla ollut mahdollisuuksia?

Sitä en tiedä, ja loppujen lopuksi, mitä merkitystä sillä enää on?

Jos joku minulle olisi vuosi sitten sanonut, että sinun ajatusmaailmasi tulevat muuttumaan vielä, ja että palaisin juurilleni, olisin nauranut hänet pellolle.

Nyt en nauraisi, nyt nauraisin sille minälle, joko olin vuosi sitten.

Opin myös sen, että elämässä parasta on se, että sitä ei pysty suunnittelemaan. En jaksa mainita enää tuosta haaveminästäni, joten mainitsen palvelusajaltani.

Minun piti mennä toimistotöihin, mutta kuinkas kävikään, löysin itseni loppujen lopulta vanhan ruosteisen wolkkarin ratista, jonka ansioista opin paljon sosiaalisemman elämän perustaitoja! 😀

Kiitos Savoset ja Vaalijalan ky 3.9.2012 – 18.7.2013 kaikesta, jään tätä aikaa ja tapaamiani ihmisiä kaipaamaan varmasti! 🙂

PS. Analysoikaa mitä analysoitte, mutta sanon ihan rehellisesti, että en olisi näitä taitoja oppinut, jos olisin suorittanut asevelvollisuuteni ”oikealla” tavalla, eli aseen kanssa paskat housussa metikössä pellenaamio naamassa.

Muistan kuinka alussa tuskailin siviilipalveluksen suhteen, mutta se nyt johtui pitkälti siitä haaveminästäni. Mutta, kohti uusi haasteita käy tieni. Nyt jännätään, tärppääkö eräältä mainosalan yritykseltä. Sen aika näyttää!

PSS. En minä ihan helpolla porukkaa päästänyt, oli ihan pakko pieni pila tehdä… 😉

Lisää artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.