Valikko Sulje

Täällä taas

Löysin eilen sen kauan etsimäni tiedon. Sen, että sairastamani sairaus, Hypotyreoosi, vaikuttaa koulutussunnitelmiini. Olin kaavaillut/ haaveillut urasta merenkulussa, mutta viimeviikkojen tapahtumien jälkeen rupesin pohtimaan tilaani todenteolla.

Listasin kaikki oireeni jota sain pelkästään puolen tabletin annoksella, en edes tiedä ja enkä halua edes tietää, mitä olisi tapahtunut, jos lääke olisi jätetty kokonaan pois. Tarkoitan siis sitä, että puolen tabletin annos oli tiputtanut tilani normaalista taas vajaatoiminnaksi.
Minulle tuli väsymystä sekä eräänlaista masennusoireita, jotka korjaantuivat nopeasti sen jälkeen, kun otin taas kokonaisen tabletin. Mistä tiedän että nämä oireet ilmaantuivat juurikin tästä? En tiedä, mutta epäilen, että se johtuu siitä, että kaikki nämä oireet ilmaantuivat täysin selittämättä. Miksi annosta tiputettiin, epäiltiin, että minulla olisi mennyt liikatoiminnan puolella, kun olin valittanut epämääräisistä tuntemuksista rintakehässäni. Tosin nämä oireet olivat selitettävissä pelkästään sillä, että minä saatoin saada eräänlaisen ahdistuskohtauksen, joka oli seurausta siitä, että löysin videon netistä, jossa taas mentiin hieman minun henkisen mukavuusalueen rajoille. En sano mitä videossa oli… :DD Olen siis aika yliherkkä… 😀

Noh, eilen todellakin löysin sen tiedon, mitä olisin kauan halunnut jo tietää, sinällään pieni pettymys, että itse ammatinvalintapsykologi sanoi, että koko sairaus ei ole este.

”Lisäksi on monia muita sairauksia, jotka vaikeusasteesta ja
työntekijän muusta tilanteesta johtuen saattavat muodostaa esteen
laivatyön aloittamiselle tai jatkamiselle (astma, suolistosairaudet,
endokrinologiset häiriöt, eturauhasen liikakasvu jne.).”

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN OHJEET MERIMIEHEN
LÄÄKÄRINTARKASTUKSISTA

Kilpirauhasen vajaatoiminta luetellaan endokrinologiset häiriöihin. Huom! Wikipedian mukaan! 😀

Oireet kilpirauhasen vajaatoiminnassa on varsin yksilölliset, joillakin saattaa olla koko paketti ja joillakin vain muutama oire.

Minulle näistä oireista parhaiten korostuvat masennus, painon jojoilu, iho-oireet, väsymys jne.
Jos ne oireet olisivatkin olleet pelkästään nuo iho-oireet tai painon jojoileminen, ongelmaa ei olisi (mielestäni), mutta kun pakettiin lisätään mm. masennus ja väsymys, alkaa paketti olla kasassa. Lopulta nämä muodostuisivat esteiksi koko uralle merillä, koska poikkeustilanteissa on kyettävä huolehtimaan itsestään. Eli ilman lääkettä. Arvioin, että tilani pienemmällä lääkemäärällä romahtamiseen kesti n. 2 päivää. Arvioin sitten tilanteen, jos lääke olisi jätetty kokonaan pois: n. 1 päivä, ja sen jälkeen tila pahenisi vielä pahemmaksi. Noh nämä on vain olettamuksia.

Nyt on se tilanne, että minua ei vituta, olo on hyvä, itseasiassa helpottunut. Tietyllä tavalla onni, että löysin koko tekstin. 🙂
Ja onni myös, että paluu menneisyyteen on nyt mahdollista! 🙂

Olen täällä taas! :))

Lisää artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.